Ordfører: Gjerningsmannen i Berlin er psykisk syk

Mannen som kjørte en bil inn i en folkemengde i Berlin, er psykisk syk, ifølge byens ordfører. Politiet jobber med å forstå mannens forvirrende forklaringer.

En mann kjørte onsdag inn i en folkemengde i Berlin. En lærer omkom, og en rekke skoleelever ble skadd. Føreren av bilen er psykisk syk, sier Berlin-ordfører Franziska Giffey. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
En mann kjørte onsdag inn i en folkemengde i Berlin. En lærer omkom, og en rekke skoleelever ble skadd. Føreren av bilen er psykisk syk, sier Berlin-ordfører Franziska Giffey. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert

Berlin-ordfører Franziska Giffey beskriver mannen som en mentalt svekket person, ifølge den lokale kringkasteren rbb24 info radio.

Han kjørte på mennesker med vilje, ifølge Giffey.

En lærer omkom i hendelsen i den tyske hovedstaden onsdag. En rekke mennesker, blant dem 14 skoleelever, ble skadd. Tiendeklassen fra Hesse var på skoletur til Berlin.

Elevene blir ivaretatt av myndighetene. Det blir i tillegg sendt et kriseteam til Bad Arolsen, der skolen ligger, for å hjelpe pårørende, elever og lærere der, opplyser myndighetene i Berlin.

Politiet har opplyst at føreren av bilen var en 29 år gammel mann med bakgrunn fra Armenia. Etter hendelsen løp han fra stedet, men ble stanset av folk på gaten og deretter pågrepet av politiet.

Giffey sier at mannen som kjørte bilen, ga forvirrende forklaringer til politiet. De prøver derfor å få tak i en språkekspert som kan hjelpe med å tyde hva det er mannen sier, opplyser hun.

Ifølge tyske medier ble det funnet et brev i bilen der mannen tilstår ugjerningen. Berlins delstatspolitiker Iris Spranger sier imidlertid at det ikke er snakk om et reelt tilståelsesbrev.

Det ble funnet dokumenter med kritiske uttalelser om Tyrkia i bilen, ifølge Spranger. Politiet bekrefter at disse dokumentene skal etterforskes. Det skal også undersøkes om andre faktorer kan ha spilt en rolle i hendelsen, sier ordfører Giffey til rbb24 info radio.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer