Ordfører: Går mot full nedstenging i Ullensaker

Ullensaker kommune sliter med høye smittetall. Kommunens ordfører sier kommunen mest sannsynlig blir stengt ned fra tirsdag.

Ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher tror det går mot en full nedstenging av kommunen fra tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher tror det går mot en full nedstenging av kommunen fra tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Hvor langt kommunen vil gå i å stramme inn, blir avgjort på et formannskapsmøte mandag, sier ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap), til Mitt Ullensaker.

Det siste døgnet er det meldt om 23 nye smittetilfeller i Ullensaker. Så langt denne uken er det meldt 61 nye smittede, og dermed går det mot det høyeste antall smittede på en uke i Ullensaker siden pandemiens start, skriver avisen.

Både den britiske og den sørafrikanske varianten av koronaviruset har funnet veien til Ullensaker - og nå mener ordføreren at kommunen må legge seg på tiltaksnivå 5A. Det er tilsvarende det som er innført i Lillestrøm og Lørenskog, med stengte butikker, serveringssteder og treningssentre.

– Det er ikke sikkert tiltakene i Ullensaker blir identiske som i Lillestrøm og Lørenskog, men hovedlinjene blir de samme, sier Schumacher.

– For ikke å totalt miste kontrollen, er dette nivået det mest ansvarlige.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer