Oransje farevarsel for flom for Innlandet og Viken – vannstanden ventes å stige

Meteorologene har sendt ut oransje farevarsel for flom for Innlandet og Viken. Vannføringen i Drammenselva stiger og kan nå oransje nivå i løpet av søndagen.

Foto: varsom.no
Foto: varsom.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Kraftig regn natt til søndag har ført til lokale oversvømmelser, overvann, vann i kjellere og noen jordskred i store deler av Viken og Oslo.

Det er kommet mer regn enn ventet i store deler av Viken og Oslo. Ifølge Meteorologisk institutt har det flere steder kommet mellom 50 og 100 millimeter i løpet av siste døgn.

Som følge av mer regn enn ventet, er flomvarselet for øvre deler av Drammensvassdraget oppjustert til oransje nivå fra søndag, melder Varsom.

– Vannstanden stiger også i større elver og innsjøer som fremdeles er berørt av ekstremværet Hans, sier flomvakt i NVE Stein Beldring.

– Det ventes at de mindre elvene synker raskt igjen når regnet har gitt seg, sier Beldring.

Vannstanden i Randsfjorden, Tyrifjorden, Storelva og Drammenselva ventes fortsatt å stige. Flomvarslingen vil gjøre en ny vurdering og komme med mer informasjon innen klokken 17.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer