Optimistisk før kvelden: - Vi er et samlet parti på vei oppover

Statsminister Jonas Gahr Støre har fortsatt tro på at Arbeiderpartiet kan gjøre et bedre valg i år enn meningsmålingene tyder på.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på gode tall for Arbeiderpartiet i årets kommunevalg, selv om meningsmålinger kan tyde på det motsatte. Han avla mandag sin stemme på Uranienborg skole i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på gode tall for Arbeiderpartiet i årets kommunevalg, selv om meningsmålinger kan tyde på det motsatte. Han avla mandag sin stemme på Uranienborg skole i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

En smilende Støre ankom mandag morgen Uranienborg skole på Frogner i Oslo sammen med kona, Marit Slagsvold, for å avlegge sin stemme i årets kommunevalg.

Statsministeren er ved godt mot, til tross for at Arbeiderpartiet for første gang på hundre år kan miste posisjonen som landets største parti til hovedkonkurrenten Høyre.

Håper å beholde posisjonen

Ap ligger an til å få 20,9 prosent av stemmene, mot 25,6 prosent til Høyre, viser en fersk «supermåling» fra TV 2 søndag.

– Arbeiderpartiet har ambisjoner om å komme høyere enn der vi er nå. Men vi kommer fra et veldig lavt tall, og jeg opplever at vi er et samlet parti som er på vei oppover, sa Støre til pressen etter at han hadde lagt stemmeseddelen i urnen.

Han understreker at Ap fortsatt har ambisjoner om å være det største partiet i Norge.

– Vi får se hva resultatet blir, men Arbeiderpartiet har ambisjoner om høy oppslutning. Vi har vært det største partiet, og det er fortsatt selvfølgelig ambisjonen, sier Støre, som minner om at det er resultatene i hver enkelt kommune som teller mest i år.

Ikke bekymret for været

Ap-lederen mener det har vært en god valgkamp, til tross for de mange alvorlige habilitetssakene i regjeringen. Støre sier han ikke er blitt konfrontert med disse sakene på sine reiser rundt i landets kommuner i sommer.

– Jeg opplever at det er sakene som er viktigst i kommunene som har vært de viktigste.

Nå håper han på så gode tall som mulig for Ap på valgdagen, til tross for at det er meldt grått vær over store deler av landet mandag. Forskning tyder på at flest høyrevelgere går til valgurnene når det er regnvær, mens Ap og venstresiden tjener på oppholdsvær, skriver NRK.

Det later ikke til å bekymre Støre.

– Jeg tror all sånn teori viser at været ikke er av de viktigste forklaringene for hvorfor folk stemmer, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer