Opptøyer i Hong Kong under kinesisk nyttårsfeiring

"Fiskebollerevolusjon" kulminerer i harde kamper mellom politi og demonstranter.Feiringen av kinesisk nyttår i Hong Kong endte i kaos og opptøyer mellom gateselgere og politiet.

Konflikten skal ha startet etter at politiet forsøkte å jage vekk gateselgere ved Langham Plaza i Mongkok i Hongkongs arbeiderstrøk, melder CNN.

Situasjonen eskalerte ut over kvelden med gateselgere og andre demonstranter som skal ha kastet murstein og flasker mot politistyrkene.

Det hele toppet seg ved at politiet, i fullt opprørsutstyr, avfyrte varselskudd opp i luften.

I følge en tallsmann fra politiet skal demonstrantene ha ignorert både varselskudd og beskjeder om å fjerne seg fra stedet, og fortsatt å sloss mot politistyrkene - som skal ha gjenngjeldt med pepper spray og batonger, skriver The Wall Street Journal.

Mer enn 80 politimenn og fire journalister skal ha blitt skadet som følge av konflikten, og 23 menn og én kvinne skal ha blitt arrestert

- Sammenlignet med andre store byer i verden har politiet i aller høyeste grad behersket seg i håndteringen av situasjonen, sa Leung Chun-ying, mannen med det høyeste politiske vervet i Hong Kong, i en pressekonferanse tirsdag morgen.

Se video av de dramatiske kampene, og bilder fra konflikten lenger ned i saken:Meldinger og bilder av konflikten har strømmet inn på Twitter under hashtagen "fishballrevolution". 

Legg til sol_no på SnapChat