Sør-Korea:

Opptil 1,5 millioner hunder slaktes for å spises hvert år - nå kan det bli forbudt

Sørkoreanske myndigheter varslet torsdag at de vil nedsette et utvalg for å vurdere om man skal forby spising av hundekjøtt.

Spising av hund er et tema som splitter i Sør-Korea. Her fra en demonstrasjon utenfor presidentboligen i 2020. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Spising av hund er et tema som splitter i Sør-Korea. Her fra en demonstrasjon utenfor presidentboligen i 2020. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Fra før har hundekjøtt blitt mindre populært i landet, idet yngre generasjoner spiser kjøtt fra andre dyr og har hunder som kjæledyr. Meningsmålingene viser imidlertid at mange fortsatt er imot et forbud, selv om de ikke spiser hund selv.

Et utvalg nedsatt av landets landbruksdepartement skal komme med anbefalinger i spørsmålet og samle informasjon om hundekjøttproduksjon, restauranter og andre relevante instanser.

Verken hundebønder eller dyrerettighetsaktivister er fornøyd med at regjeringen sier initiativet ikke nødvendigvis vil bety at hundekjøtt blir forbudt. Bøndene mener utvalget er en formalitet før forbudet blir innført, mens aktivistene mener regjeringen utviser feighet.

IKKE EN HUND: Familien trodde de hadde kjøpt en renraset sibirsk husky, og ga den navnet Run-Run. Foto og video: ANDINA / AFP / NTB. Vis mer

I dag blir 1-1,5 millioner hunder slaktet for å spises hvert år i Sør-Korea, noe som er en stor nedgang fra situasjonen for noen tiår siden. Bøndene er i hovedsak eldre og fattige, og bransjeorganisasjonen deres ønsker først og fremst at regjeringen skal tillate spising av hund midlertidig i 20 år. I dag er det ingen lover som regulerer det å spise hundekjøtt i Sør-Korea.

Dyrerettsaktivistene peker på at Sør-Korea er det eneste industrilandet der man spiser hund, og at dette går utover bildet av landet internasjonalt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer