Opprørsleder drept i Kashmir

Indisk politi opplyser å ha drept en av lederne for opprørsgruppen Jaish-e-Mohammed i Kashmir.

Publisert

Munna Bihari ble drept sammen med en lokal hjelper under en militæroperasjon i landsbyen Shopian natt til søndag, opplyser politisjefen i den indiske delen av Kashmir, Dilbagh Singh.

India anklager blant annet Jaish-e-Mohammed (JeM) for å ha stått bak bilbomben som drepte 40 indiske regjeringssoldater i februar.

JeM anklages også for angrepet mot den indiske nasjonalforsamlingen i 2001 og for å ha stått bak drapet på den amerikanske journalisten Daniel Pearl i 2002.

Kashmir er delt i en indisk og en pakistansk del, og de to landene har ligget i konflikt om regionen siden 1947. Siden 1989 har det pågått et opprør i den indiskstyrte delen som har kostet rundt 50.000 mennesker livet.

India har stasjonert rundt 500.000 soldater i Kashmir og anklager Pakistan for å støtte opprørsgrupper som JeM, noe landets myndigheter nekter for.

Eksperter på området hevder at JeM ble dannet av den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.