Oppretter egne klinikker for senskader etter coronasmitte

Rundt 10 prosent av dem som har vært smittet av corona kan oppleve senfølger. Nå kommer snart egne klinikker for å følge opp pasienter med senfølger.

Opp mot 10 prosent av dem som har vært coronasmittet sliter med senfølger. Foto: Marit Hommedal / NTB
Opp mot 10 prosent av dem som har vært coronasmittet sliter med senfølger. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Flere som har vært smittet med coronaviruset opplever langvarige plager etter sykdommen, som for eksempel tung pust, tretthet eller nedsatt lukte- eller smakssans.

Så mange som 10 prosent av de smittede kan oppleve senfølger, ifølge forskningsresultater.

Statsminister Erna Solberg (H) sier til NTB at mange får god hjelp gjennom tilpassede tilbud på kommunalt nivå, mens andre har behov for spesialisert kompetanse og bred tverrfaglig utredning i spesialisthelsetjenesten.

– Regjeringen ønsker å gi disse pasientene et bedre utredningstilbud og et mer persontilpasset rehabiliteringstilbud. Vi ber derfor vi de regionale helseforetakene etablere tverrfaglige senfølgeklinikker, sier Solberg.

Regjeringen har bedt Helsedirektoratet om å lage en nasjonal plan for rehabilitering etter coronasykdom, som skal leveres innen 1. juni.

– Vi vil bygge et godt rehabiliteringstilbud til de som har gjennomgått coronasmitte, slik at flest mulig kan vende tilbake til livet de levde før pandemien, sier statsministeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer