Opposisjonsleder på Sri Lanka lover å lytte til demonstrantene

Mannen som håper å ta over som president på Sri Lanka neste uke, lover å lytte til de rasende demonstrantene som tvang forgjengeren på flukt.

Sri Lankas opposisjonsleder Sajith Premadasa. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB
Sri Lankas opposisjonsleder Sajith Premadasa. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB Vis mer
Publisert

President Gotabaya Rajapaksa la på flukt og fløy ut av landet etter at demonstranter stormet presidentpalasset og flere offentlige bygg denne uka.

Han gikk formelt av fredag og det er ventet at Sri Lanka vil få ny president neste uke. Det kan bli opposisjonsleder Sajith Premadasa. Han sier han vil stille ekspresidenten til ansvar for den økonomiske vanstyringen som har ført Sri Lanka til randen av kollaps.

Demonstrantene som stormet statsminister Ranil Wickremesinghes kontor på Sri Lanka onsdag. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB
Demonstrantene som stormet statsminister Ranil Wickremesinghes kontor på Sri Lanka onsdag. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Vis mer

– Det er det vi skal gjøre. Det er vår funksjon, å fange dem som plyndret Sri Lanka. Det må gjøres gjennom korrekte konstitusjonelle, lovlige og demokratiske prosedyrer, sier Premadasa.

Han sier at Sri Lankas økonomi må styrkes og at myndighetene blir transparente og ansvarlige. Nasjonalforsamlingen skal velge president onsdag. Rajapaksas parti har fortsatt flertall.

– Det er en veldig vanskelig situasjon å skulle komme til et midlertidig politisk ekteskap eller enighet med dem som har skapt en økonomisk, sosial og politisk krise for folket, sier Premadasa.

Han sier en ny regjering må jobbe med alle, også internasjonale partnere. Hans politiske plan inkluderer å gjenopplive turistindustrien, øke eksporten og få inn utenlandske investeringer.

(©NTB)

HÅRREISENDE VENDING: Da vinneren av den største missekonkurransen på Sri Lanka skulle kåres, fikk tilskuerne mer show enn de har betalt for. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Youtube. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer