Bioteknologiselskapet Moderne ligger i Cambridge i delstaten Massachusetts. Foto: Bill Sikes / AP / NTB scanpix
Bioteknologiselskapet Moderne ligger i Cambridge i delstaten Massachusetts. Foto: Bill Sikes / AP / NTB scanpix Vis mer

Oppmuntrende resultater etter test av coronavaksine

Det amerikanske selskapet Moderna melder om positive foreløpige resultater etter en første runde med kliniske tester av en ny coronavaksine.

Publisert

Bioteknologiselskapet har gjennomført en første fase med kliniske tester av vaksinen mRNA-1273 på et lite knippe frivillige. Mandag opplyste selskapet at vaksinen ser ut til å ha skapt immunitet i åtte av de 45 personene som deltok i studien.

Immuniteten skal være av samme styrke som i personer som har frisknet til fra covid-19. De 45 deltakerne ble delt inn i tre grupper, som hver fikk ulike doser av vaksinen. Det fullstendige resultatet er ikke kjent.

Amerikanske myndigheter har investert en halv milliard dollar i utviklingen av den aktuelle vaksinen. I en uttalelse mandag skriver Moderna også at vaksinen «generelt var trygg og ble godt tolerert».

Fase 1 er den første kliniske testen som utføres når en vaksine er under utprøving. Fase 2, som gjennomføres med flere testpersoner, er ventet å starte om kort tid, mens fase 3, som er den siste og viktigste for å avgjøre hvorvidt vaksinen er effektiv, skal starte i juli.

Det er også gjort tester på mus, og de viser at vaksinen hindret viruset i å reprodusere seg i musenes lunger, ifølge Moderna.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer