Oppløser uavhengig ekspertråd

Twitter-eier Elon Musk har oppløst selskapets rådgivende, uavhengige ekspertråd bestående av nesten hundre menneskerettsorganisasjoner og andre organisasjoner.

Det har den siste tiden stormet rundt Elon Musk etter at han kjøpte opp Twitter. Foto: Dado Ruvic / File Photo
Det har den siste tiden stormet rundt Elon Musk etter at han kjøpte opp Twitter. Foto: Dado Ruvic / File Photo Vis mer
Publisert

Rådet ble dannet i 2016 for å ta stilling til spørsmål knyttet til hatefulle ytringer, utnyttelse av barn, selvmord, selvskading og andre problemer på plattformen. Rådet bestod av nesten 100 medlemmer som var uavhengige sivile, representanter fra menneskerettsorganisasjoner og andre organisasjoner.

Rådet skulle etter planen ha et møte med Twitter-representanter mandag kveld. Men selskapet informerte rådet i en epost om at det skal oppløses kort tid før møtet skulle finne sted, ifølge flere medlemmer nyhetsbyrået AP har snakket med.

Flere andre amerikanske medier melder og at de har fått tilgang til e-posten.

– Når Twitter beveger seg over i en ny fase, vil vi revaluere hvordan vi best kan ta med ekstern innsikt inn i vårt produkt- og policyutviklingsarbeid. Som en del av denne prosessen har vi bestemt oss for at tillits- og sikkerhetsrådet ikke er den beste måten å gjøre dette på, skal det stå i e-posten som var signert «Twitter». Det melder The Wall Street Journal.

(©NTB)

Mer om