Oppfordrer til julebrustest

Ringnes trekker tilbake julebrus på glassflaske. Matministeren mener det kan være en god anledning til å ta en julebrustest.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad mener det er betryggende at Ringnes er på den sikre siden ved å tilbakekalle julebrus på glassflaske etter funn av skader i flaskemunningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Landbruks- og matminister Geir Pollestad mener det er betryggende at Ringnes er på den sikre siden ved å tilbakekalle julebrus på glassflaske etter funn av skader i flaskemunningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Om det blir knapt av din favoritt vil jeg oppfordre folk til å prøve ut ulike sorter julebrus – og gjerne gjennomføre smakstester av julebrus. Det er både smakfullt og sosialt, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Ringnes trekker tilbake all julebrus på glassflasker med Hamar & Lillehammer julebrus og Dahls julebrus. Årsaken er at det er avdekket skader i flaskemunningen på noen av glassflaskene.

– Norsk mat og drikke skal være trygg. Det er betryggende at Ringnes nå tar dette ansvaret og trekker tilbake når det er oppdaget feil på flaskene, sier Pollestad.

– Julebrusen er en viktig del av julen. Det er derfor bra at Ringnes sin julebrus fortsatt finnes på plastflasker og boks. Dette viser også fordelen med at vi har en rekke bryggerier rundt om i hele Norge som har sin julebrus.

(©NTB)

Mer om