Oppfordrer folk til Ukraina-hjelp: - Behovet er stort

Vinteren har kommet til krigsherjede Ukraina, og Oslo kommune oppfordrer folk til å hjelpe ukrainerne til jul. Alle nødvendige varer sendes gratis med Posten.

Byrådsleder Raymond Johansen oppfordrer folk til å gi hjelp til Ukraina. Her fra hans appell under markeringen mot den russiske krigføringen i Ukraina på Eidsvoll plass i Oslo 24. august. Foto: Heiko Junge / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen oppfordrer folk til å gi hjelp til Ukraina. Her fra hans appell under markeringen mot den russiske krigføringen i Ukraina på Eidsvoll plass i Oslo 24. august. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Bildene vi ser fra Ukraina er hjerteskjærende, og vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe en hardt rammet befolkning. I mine møter med folk fra Ukraina understreker de at behovet er stort, så jeg håper alle som har mulighet til det, kan bidra, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

Han oppfordrer folk til å sende nødvendige varer til Ukraina med Posten, noe som er gratis. Det er spesielt behov for mat med lang holdbarhet, inkludert babymat og dyremat, sanitærartikler, mobilladere og hodelykter. Alle varer som sendes til Ukraina bør være nytt, uåpnet og må tåle lagring.

– Jeg vil også oppfordre næringslivet og andre kommuner til å gi nødvendighetsartikler ukrainerne trenger, avslutter Johansen.

(©NTB)

Mer om