Oppdaterer snøvarselet: Venter opptil 60 centimeter

Fra natt til onsdag er det ventet snøbyger i fjellet i Sør-Norge. Lokalt kan det komme opptil 60 centimeter snø, og i lavlandet er det fare for jordskred.

Fredag var det snødekke på riksvei 15 ved Billingen i Skjåk. Nå er det ventet mer snø i fjellet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen / NTB
Fredag var det snødekke på riksvei 15 ved Billingen i Skjåk. Nå er det ventet mer snø i fjellet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt meldte mandag at det kunne komme opptil 40 centimeter snø enkelte steder, men tirsdag er dette oppjustert til 60 centimeter.

– Fra natt til onsdag ventes det snøbyger i fjellområdene over 800 til 1000 meter over havet. Dette vil fortsette fram til torsdag ettermiddag. Lokalt kan det komme 25–60 centimeter snø i løpet av denne perioden. Det er også ventet kraftig vind og snøfokk, skriver meteorologene på Yr.no.

Statsmeteorolog Julie Solsvik Vågane sier til Bergensavisen at folk bør forberede seg på kolonnekjøring og stengte veier på vei over fjellet.

På deler av Vestlandet er det fare for jord- og flomskred, skriver Varsom.

Farevarselet gjelder fra null til 800 meter, og er på gult nivå. Videre er det meldt storm på vestlandskysten, opp til 30 sekundmeter ved Stad, og kuling langs store deler av kysten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer