«Ragnarok»

Operaen får refs for umerket Netflix-reklame: - Pinlig

Forbrukertilsynet kritiserer Operaen i Bjørvika for å dele bilder av et reklamestunt for den norske Netflix-serien «Ragnarok», uten å merke det som annonse.

En enorm hammer er satt opp utenfor operaen i Bjørvika, et reklamestunt for den norske Netflix-serien «Ragnarok» som har premiere 31. januar. Operaen delte det – umerket – på Instagram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
En enorm hammer er satt opp utenfor operaen i Bjørvika, et reklamestunt for den norske Netflix-serien «Ragnarok» som har premiere 31. januar. Operaen delte det – umerket – på Instagram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

På operataket har Netflix plassert reklame for serien Rangarok i form av en massiv skulptur av Thors hammer. Den har Den Norske Opera og Ballett delt bilde av på sosiale medier onsdag, med teksten «Det er ikke helt klart hva som har skjedd på operataket i dag, men det kan se ut som vi har påkalt gudenes vrede».

Ifølge Aftenposten kritiserer Forbrukertilsynet Operaen for overtredelse av markedsføringslovens forbud mot skjult reklame.

– Formålet med det er at forbrukere enkelt og med en gang skal være klar over at de blir eksponert for reklame, fordi reklame påvirker vårt handlemønster, sier avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, Tonje Hovde Skjelbostad.

Også andre har reagert.

Poster på sosiale medier som bidrar til å fremme salg av et produkt eller en tjeneste, skal merkes som annonse eller reklame.

Nettmagasinet Subjekt skriver at nyhetsredaktør i Minerva, Aksel Fridstrøm, mener reklamen svekker Operaens merkevare, mens tidligere operasjef, Per Boye Hansen, har én kommentar på Facebook.

– Pinlig!

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer