Ønsker habilitetsgjennomgang av tidligere statsråder

Etter en sommer full av brudd på habilitetsregler, ønsker Frp en gjennomgang av habilitet hos tidligere statsrådet

Oslo 20230911. Hans Andreas Limi under Fremskrittspartiets valgvake på Hotel Bristol i Oslo under kommunevalget 2023 mandag kveld.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Oslo 20230911. Hans Andreas Limi under Fremskrittspartiets valgvake på Hotel Bristol i Oslo under kommunevalget 2023 mandag kveld.Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

NTB

– I lys av det som har fremkommet av brudd på habilitetsregler og mulig innsidehandel rundt aksjekjøp fra regjeringsmedlemmer og deres familiemedlemmer, ønsker Frp en grundigere gjennomgang for å se om det finnes flere tilfeller enn det som allerede er kjent, sier stortingsrepresentant Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet.

I sommer har Tonje Brenna (Ap), Anette Trettebergstuen (Ap), Ola Borten Moe (Sp), Anniken Huitfeldt (Ap) og nå Erna Solberg (H) alle hatt mye omtalte habilitetssaker.

Kontrollkomiteen har allerede varslet at de vil granske den sittende regjeringen, men Limi mener de bør gå enda lenger tilbake i tid.

– Vi mener det er grunnlag for å gå lenger tilbake i tid for også å kontrollere regjeringen vi selv var en del av. Vi synes derfor det er naturlig at kontrollkomiteen vurderer å utvide sitt arbeid til å gå 10 år tilbake i tid.

Han mener det er viktig for tilliten til politikere at disse sakene tas på alvor.

– Det har vært for mange saker der politikere har brutt lover og regler og da må folk i det minste kunne ha tillit til at dette blir undersøkt grundig.

SVs Audun Lysbakken kom tidligere fredag ut og sa at han vil ha en full gjennomgang av aksjeporteføljene til statsråder og ektefeller i forrige regjering. Det gjorde han etter at det ble kjent at Solbergs ektemann Sindre Finnes hadde handlet langt mer aksjer mens kona var statsminister enn han tidligere har sagt.

Følg Sol på Facebook!

Mer om