Ønsker at klimatoppmøtet blir vendepunkt: - Jeg ber av hele mitt hjerte

Storbritannias kong Charles håper FNs klimatoppmøte i Dubai blir et viktig vendepunkt i kampen mot global oppvarming - en av hans hjertesaker.

Kong Charles har hele sitt liv vært lidenskapelig opptatt av klimaet. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Kong Charles har hele sitt liv vært lidenskapelig opptatt av klimaet. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB
Kong Charles har hele sitt liv vært lidenskapelig opptatt av klimaet. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Kong Charles har hele sitt liv vært lidenskapelig opptatt av klimaet. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Jeg ber av hele mitt hjerte om at COP28 vil bli nok et kritisk vendepunkt for genuin handling for forandring, sa kongen på World Climate Action Summit, som blir holdt i Dubai, parallelt med FN-toppmøtet.

– Jeg bekymrer meg sterkt for at vi har beveget oss så fryktelig ut av kurs, la kongen etter at FNs første offisielle framdriftsrapport i september slo fast at verden var på vei i feil retning.

FN-toppmøtet i Dubai skjer på et kritisk tidspunkt der klimautslippene fortsetter å øke. Torsdag erklærte FN at året som har gått, trolig vil bli det varmeste som noensinne er registrert på planeten.

– I deres hender er en uunngåelig mulighet til å holde vårt felles håp i live, sa den britiske monarken.