Onkel dømt til ni års fengsel for overgrep mot tre søsken

En mann i 30-årene fra Trøndelag er dømt til ni års fengsel for en rekke overgrep mot sine to nevøer og en niese.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det var i vinterferien i februar i år at de tre barna fortalte foreldrene sine om at de hadde blitt utsatt for overgrep av onkelen. Familien var på besøk hos besteforeldrene, og onkelen hadde ankommet boligen samme ettermiddag.

«Årsaken til at barna fortalte foreldrene, var at de var redde for at NN (tiltalte, journ.anm.) skulle komme inn til deres soverom denne natten, slik de hevdet han hadde gjort en rekke ganger tidligere.» står det i dommen fra Trøndelag tingrett.

Søsknene var i barnehagealder og tidlig barneskolealder da overgrepene ifølge tiltalen startet for noen år siden.

Mannen, som var samboer med søsteren til en av foreldrene, filmet også og tok bilder av overgrepene mot barna. Da politiet gjennomgikk mobiltelefonen og PC-en hans, fant de i tillegg videoer og bilder av overgrep mot uidentifiserte barn.

Alle de tre barna har både til foreldrene og i tilrettelagte avhør sagt at det var onkelen som forgrep seg på dem, men da saken gikk i Trøndelag tingrett i slutten av september, nektet mannen straffskyld. Han hevdet at overgrepene måtte ha blitt utført av noen som hadde benyttet hans datautstyr til lagring av overgrepsmaterialet.

Dette trodde imidlertid ikke tingretten på og dømte ham til ni års fengsel. Det er i tråd med aktors påstand.

Han må i tillegg ut med 280.000 kroner i oppreisning til de to eldste barna og 50.000 kroner til det yngste barnet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer