Kraftig brann i næringsbygg

Omtrent 200 beboere evakuert på grunn av brann på Gjøvik

På grunn av kraftig røyk fra en brann i en gjenvinningsbedrift på Gjøvik er omtrent 200 personer evakuert fra et boligområde i Hunndalen.

Det brenner i et næringsbygg i Hunndalen i Gjøvik. Politiet har satt i gang evakuering av beboere i området som er utsatt for røyken. Foto: Politiet / NTB scanpix
Det brenner i et næringsbygg i Hunndalen i Gjøvik. Politiet har satt i gang evakuering av beboere i området som er utsatt for røyken. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med slukningsarbeidet er Gjøvikbanen stengt for trafikk i begge retninger, ettersom næringsbygget ligger inntil togskinnene.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.46 natt til lørdag av brannvesenet. Politiet advarer mot farlig røyk i området. Det er ifølge politiet en tung, svart og farlig røyk.

Det brenner i et bygg tilknyttet Metallco i Hunndalen. Bedriften driver med gjenvinning av metall og elartikler. Det brenner i destruerte elektroprodukter som blant annet inneholder PVC, ifølge politiet.

Kontroll på brannen

Evakueringen er i gangsatt som følge av røyk fra brannen. Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til boligfeltet.

– Det er meldt at brannvesenet har kontroll, men det ventes at det vil være røyk i området i en god tid, uten at jeg kan tidfeste det, sier operasjonsleder Per Solberg til i Innlandet politidistrikt NTB ved 10.30-tiden lørdag.

Det er sendt ut varsel om evakuering via kommunen til 85 boenheter, opplyser politiet til NTB. Det bor omtrent 200 personer i det berørte området. Evakueringen ble igangsatt klokka 8.40.

Kriseledelse

– Beboerne kjøres til Strand hotell på Gjøvik, der de blir møtt av politi, helsevesen og personer fra kommunen, sier operasjonslederen.

Gjøvik kommune har satt kriseledelse som følge av brannen. Kommunen opplyser at lukten fra brannen sprer seg over et større område, men dette skal ikke være farlig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer