Parler:

Omstridt sosialt medium delvis oppe igjen med russisk hjelp

Det omstridte sosiale mediet Parlers nettside er oppe igjen, med en melding om at det jobbes med å gjenopprette samtlige funksjoner.

Det sosiale mediet Parler er kastet ut av IT-gigantene etter å ha blitt et tilfluktssted for Trump-tilhengere. Foto: Christophe Gateau/ dpa via AP / NTB
Det sosiale mediet Parler er kastet ut av IT-gigantene etter å ha blitt et tilfluktssted for Trump-tilhengere. Foto: Christophe Gateau/ dpa via AP / NTB Vis mer
Publisert

Parler ble et tilfluktssted for mange av Donald Trumps støttespillere da han ble blokkert fra sosiale medier som Twitter og Facebook. Parler forsvant imidlertid fra nettet da Amazon hindret plattformen i å bruke deres servere.

Google og Apple har også kastet Parler ut av sine appbutikker. Parlers håndtering av innlegg som oppildner til vold, oppgis som grunnen.

Nå er Parlers nettside oppe igjen ved hjelp av en russisk server. Der møtes man av en melding om at selskapet jobber med å få på plass alle funksjoner igjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer