Omikron-smitte bekreftet etter julebord i Oslo

Én person har fått påvist smitte med omikronvarianten av koronaviruset etter et julebord på Aker Brygge i Oslo. Det forventes flere tilfeller.

Omikron-smitte bekreftet etter julebord i Oslo
Publisert

Totalt har minst 50 personer fått påvist coronasmitte etter julebordet, og det jobbes nå med å kartlegge hvor mange av dem som har fått omikronsmitte.

– Vi har flere prøver inne for sekvensering, og det vil komme svar på de etter hvert. Vi anser det som sannsynlig at også flere er smittet med omikronviruset, sier assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i Frogner til NTB.

Jobber på spreng

Hun sier at de fortsetter med å jobbe på spreng med utbruddet, som startet med et julebord på Aker Brygge fredag.

– Smittesporingsteamet kartlegger alle smittede og alle deres nærkontakter, sier Ravlo.

Deltakerne er bosatt i Oslo og i flere kommuner rundt Oslo. Smittesporingsteamet i Oslo har kontaktet kommunene det gjelder for å sette i gang med smittesporing.

– Er det sannsynlig at smitten kan ha spredd seg videre ut i samfunnet?

– Det er vanskelig å si per nå. Det er noe vi selvfølgelig jobber med i hele byen, og vi er i tett dialog med FHI. Dersom det dukker opp flere tilfeller hvor vi mistenker omikron, vil vi holde dialogen med dem, sier hun.

Ber gjester teste seg

Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted.

De oppfordret også folk som har vært på Old Irish Pub på Majorstuen lørdag 27. november i tidsrommet mellom klokka 22.00 og 01.00 om å ta en test. En av gjestene på julebordet var her på lørdagen før personen fikk påvist smitte.

Torsdag klokken 14.30 skal byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møte helseminister Ingvild Kjerkol og en rekke ordførere i Viken for å diskutere coronatiltak.

Kort tid etter, klokken 16.00, holder regjeringen pressekonferanse om coronasituasjonen.

Klokken 17.30 har Johansen innkalt til pressekonferanse om coronasituasjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer