Omikron: Ny PCR-test neste uke

Fra neste uke vil en ny PCR-test, som kan finne omikron uten sekvensering, være tilgjengelig.

De nye PCR-testene er ikke utviklet av Haukeland, men kjøpt inn. Når testene er på plass, kan mikrobiologisk avdeling også analysere prøver i helgene. Foto: Heiko Junge / NTB
De nye PCR-testene er ikke utviklet av Haukeland, men kjøpt inn. Når testene er på plass, kan mikrobiologisk avdeling også analysere prøver i helgene. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Seksjonsoverlege Øyvind Kommedal ved Mikrobiologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus forteller til Bergens Tidende at de vil få en ny og bedre PCR-test spesifikt for den nye coronavarianten omikron.

– Det gjør at vi kan slippe sekvenseringen, og da snakker vi om å få et prøvesvar samme dag eller i hvert fall innen 24 timer etter at man har fått positiv corona-PCR, sier han.

De nye PCR-testene er ikke utviklet av Haukeland, men kjøpt inn. Når testene er på plass, kan mikrobiologisk avdeling også analysere prøver i helgene.

Onsdag ble Norges to første tilfeller av den nye omikronvarianten av coronaviruset påvist i Øygarden kommune. Smitten ble meldt allerede i helgen, men først onsdag morgen kunne mikrobiologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus bekrefte at det var snakk om den nye varianten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer