Sør-Afrika:

Omikron-bølgen startet her. Nå avvikles de fleste coronarestriksjoner

Etter den kraftige omikronbølgen har Sør-Afrika valgt å avvikle coronarestriksjoner i skolen og fjerne kravet om isolasjon for coronasmittede uten symptomer.

En kvinne vaksineres mot covid-19 i Johannesburg, Sør-Afrika. Nå avvikles de fleste coronarestriksjoner i landet. Foto: NTB scanpix / AP, Shiraaz Mohamed
En kvinne vaksineres mot covid-19 i Johannesburg, Sør-Afrika. Nå avvikles de fleste coronarestriksjoner i landet. Foto: NTB scanpix / AP, Shiraaz Mohamed Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sør-Afrika var landet der omikronvarianten av coronaviruset ble oppdaget i november. Landet ble rammet av en smittebølge som nå har passert, og mandag kveld ble de fleste coronarestriksjoner avviklet.

Elever i skolen får nå normal undervisning uten krav om å holde avstand.

De som tester positivt, men ikke har symptomer vil ikke lenger være pålagt å isolere seg. Isolasjonsperioden for de som har symptomer, er redusert fra ti til sju dager.

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa og hans regjering har valgt å avvikle de fleste coronarestriksjoner. Foto: Gianluigi Guercia/Pool Photo via AP/NTB
Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa og hans regjering har valgt å avvikle de fleste coronarestriksjoner. Foto: Gianluigi Guercia/Pool Photo via AP/NTB Vis mer

Nærkontakter trenger heller ikke å gå i karantene med mindre de selv viser symptomer.

Regler om munnbindbruk og generelle hygienekrav blir imidlertid stående inntil videre.

Studier har vist at om lag 70 prosent av Sør-Afrikas befolkning allerede har hatt coronavirus. Mandag ble det meldt om bare 1.366 nye tilfeller i landet med nær 60 millioner innbyggere.

Til sammen har 3,6 millioner sørafrikanere blitt registrert coronasmittet, men det antas at det er store mørketall. Det er registrert 95.000 dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer