Omfattende rakettangrep mot Ukraina

Myndighetene i Ukraina sier de stanset nesten alle rakettene i en massiv russisk angrepsbølge natt til torsdag. I Odesa ble likevel en person drept.

Rester av en russisk rakett som skal ha blitt skutt ned med et ukrainsk luftvernsystem i Kyiv-regionen. Bildet er offentliggjort av ukrainsk politi. Foto: AP / NTB
Rester av en russisk rakett som skal ha blitt skutt ned med et ukrainsk luftvernsystem i Kyiv-regionen. Bildet er offentliggjort av ukrainsk politi. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge det ukrainske militæret ble de aller fleste rakettene skutt ned før de nådde sine mål.

Til sammen 30 sjø-, luft- og landbaserte kryssermissiler ble sendt mot ukrainske mål fra ulike retninger. 29 ble skutt ned, sier militæret i en uttalelse.

I havnebyen Odesa ble likevel en person drept i et angrep mot et industrianlegg. To andre ble såret, ifølge den lokale militæradministrasjonens talsperson Serhij Bratsjuk.

I hovedstaden Kyiv ble antiluftskyts aktivert for å ta ned innkommende raketter. Fallende vrakrester etter rakettene utløste to branner øst i hovedstaden, ifølge byens myndigheter. Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko opplyser at ingen ble drept eller såret.

Lederen for Kyivs militære administrasjon, Serhij Popko, sier angrepene var svært intense og at de savner sidestykke.

Angrepsbølgen kom natten etter at Russland og Ukraina ble enige om å forlenge avtalen som sikrer eksport av korn fra Ukraina.

På den russisk-annekterte Krim-halvøya opplyser myndighetene at et godstog med korn har sporet av, uten at noen ble skadd. De antyder at hendelsen skyldtes sabotasje.