Omegle legger ned

Den omstridte videochat-plattformen Omegle stenges som følge av en rekke anklager om at den misbrukes til seksuelle overgrep mot mindreårige.

Chattetjenesten Omegle legges ned, har grunnlegger Leif K. Brooks kunngjort. Foto: AP / NTB
Chattetjenesten Omegle legges ned, har grunnlegger Leif K. Brooks kunngjort. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det opplyser grunnlegger Leif K-Brooks i en uttalelse. Han begrunner det med at nettstedet verken er økonomisk eller psykisk bærekraftig lenger.

Omegle er en tjeneste for videochat der folk settes i tilfeldig kontakt med fremmede, men har utviklet seg til å bli en populær jaktmark for pedofile nettovergripere.

Ifølge Brooks var meningen med chattetjenesten, som han etablerte i 2009, å sette folk i forbindelse med hverandre over hele verden, men at internetts skyggeside etter hvert tok over.

– Praktisk talt alle verktøy kan bli brukt på en god eller dårlig måte, sier han og skriver videre at tjenesten har blitt misbrukt av enkelte, «blant annet av folk som har begått avskyelige forbrytelser».

Omegle ble ifølge BBC svært populær under koronapandemien og skal ha blitt omtalt i flere enn 50 overgrepssaker mot barn de siste årene.

Også i Norge har Omegle vært innblandet i en rekke overgrepssaker, blant annet en rettsak mot en mann fra Drammen som er tiltalt for overgrep mot 52 barn. Saken ble avsluttet i Buskerud tingrett fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer