Olsbu Røiseland har fått påvist vanlig influensa

VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland har fått bekreftet at hun er smittet med influensa A-viruset, skriver Norges Skiskytterforbund.

ANTERSELVA, ITALIA 20200223. 
Marte Olsbu Røiseland jubler sammen med broren etter at hun tok gull under fellesstart 12,5 km kvinner under VM i skiskyting 2020 i Anterselva.
Hun ble den første skiskytter i historien til å ta sju medaljer i et VM da hun gikk inn til gull på 12,5-kilometer i Anterselva
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ANTERSELVA, ITALIA 20200223. Marte Olsbu Røiseland jubler sammen med broren etter at hun tok gull under fellesstart 12,5 km kvinner under VM i skiskyting 2020 i Anterselva. Hun ble den første skiskytter i historien til å ta sju medaljer i et VM da hun gikk inn til gull på 12,5-kilometer i Anterselva Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olsbu Røiseland står dermed over alle konkurranser til hun er tilbake i normal trening igjen.

– Influensa A-viruset er en av de mest vanlige vinterinfeksjonene. Hun er blitt testet etter alle legekunstens regler, og fikk påvist dette viruset i dag, forteller Lars Kolsrud, lege for kvinnenes elitelandslag i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Marte Olsbu Røiseland, som tok hele sju medaljer (fem gull og to bronse) i VM i Anterselva, er hjemme i Lillehammer for å bli frisk. Håpet var å være tilbake til verdenscuprennene i Kontiolahti, men nå spørs det om ikke det blir for tidlig.

– Varigheten på en slik infeksjon er alltid usikker. Hun begynner ikke å konkurrere før hun er tilbake i normal trening, og det tar den tiden det tar. Nå sender vi gode tanker hjem til Marte, og håper hun snart er på bedringens vei, sier Kolsrud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer