OLs første positive dopingprøve: Ukrainsk langrennsløper avslørt

Den ukrainske langrennsløperen Valentyna Kaminska har testet positivt for tre forbudte stoffer, opplyser Det internasjonale testbyrået (ITA).

Den positive testen ble avgitt etter 10-kilometeren 10. februar, hvor Kaminska endte på 79. plass, over syv og et halvt minutt bak gullvinner Therese Johaug. Foto: Tobias Schwarz / AFP)
Den positive testen ble avgitt etter 10-kilometeren 10. februar, hvor Kaminska endte på 79. plass, over syv og et halvt minutt bak gullvinner Therese Johaug. Foto: Tobias Schwarz / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den første positive dopingprøven som er avlagt underveis i Beijing-OL.

Ifølge ITA , som har ansvar for dopingtesting under vinterlekene, har Kaminska testet positivt på stoffene mesterolon, metylheksanamin og heptaminol.

Mesterolon er et anabolt steroid, mens de to andre er klassifisert som stimulerende midler. Tidligere er det påvist at heptaminol vil kunne bedre blodsirkulasjonen.

Testen ble avlagt i forbindelse med 10-kilometeren i klassisk stil i OL 10. februar, der hun endte på 79.-plass. Kaminska har også deltatt i to andre øvelser i årets OL. Hun ble nummer 70 i sprinten, og i tillegg hjalp hun Ukraina til 18.-plass på kvinnenes stafett.

På 10-kilometeren ble hun slått med 7.36,4 minutter av gullvinneren Therese Johaug.

ITA opplyser at Kaminska er suspendert mens behandlingen av saken pågår. Hun kan dermed ikke konkurrer, trene eller delta på andre vis i resten av OL.

Kaminska har rett til å anke suspensjonen, og hun kan også be om å få B-prøven analysert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer