Oljefondet: Mål om nullutslipp innen 2050 for alle selskapene de har investert

Oljefondet følger opp signalet fra Stortinget. Innen 2050 skal det være netto nullutslipp for alle selskaper som fondet har i porteføljen.

Oljefondssjef Nicolai Tangen. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)
Oljefondssjef Nicolai Tangen. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det kunngjorde oljefondet – Norges Bank Investment Management – i en pressemelding tirsdag.

– Vi har som mål å være verdens ledende investor på håndtering av klima. Vår langsiktige avkastning vil være helt avhengig av hvordan selskapene i porteføljen omstiller seg til et nullutslippssamfunn, sier oljefondssjef Nicolai Tangen.

Tidligere i år vedtok et flertall på Stortinget at oljefondet får nye retningslinjer for hvordan det skal forholde seg til klimautslipp. Stortinget vil at investeringer skal baseres på et langsiktig mål som er forenelig med nullutslipp på globalt nivå i 2050.

Fondet har jobbet med klima i over 15 år. Men nå skal fondet gjøre mer, og den nye handlingsplan viser konkret hva som skal gjøres.

– Vi setter et mål om netto nullutslipp senest innen 2050 til alle selskapene. Og vi vil være en pådriver for at selskapene skal nå dette målet ved å sette troverdige mellommål og planer for å redusere sine direkte og indirekte klimagassutslipp, sier eierskapsdirektør Carine Smith Ihenacho.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer