OL-tirsdag oppsummert

Dette er de viktigste hendelsene i Tokyo-OL tirsdag 27. juli:

Kari Brattset Dale og Veronica Kristiansen under OL i Tokyo 2020 håndballkampen for kvinner mellom Angola og Norge i Yoyogi National Stadium i Tokyo, Japan.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kari Brattset Dale og Veronica Kristiansen under OL i Tokyo 2020 håndballkampen for kvinner mellom Angola og Norge i Yoyogi National Stadium i Tokyo, Japan.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Håndballjentene med ny storseier

Norge glitret ikke, men slo likevel Angola komfortabelt 30–21. Veterankeeper Katrine Lunde fikk en tung start med bare én redning på de sju første skuddene. Hun hevet seg og bidro godt utover kampen. Det norske laget står med full pott etter to kamper. Tidligere på dagen kom OL-historiens mest målrike kamp da Nederland spilte 43–36 mot Sør-Korea i Norges gruppe.

Christiansen skuffet på 800 meter

Henrik Christiansen var på defensiven i store deler av finalejakten på 800-meteren. Norges beste svømmer endte totalt på 9.-plass med tiden 7.48,37. Kun de åtte beste gikk videre fra forsøksheatene, og Christiansen var 64 hundredeler unna en finaleplass. Hans siste OL-sjanse kommer på 1500 meter senere i uken.

Norske seilere i toppsjiktet

Jolleseileren Line Flem Høst mistet ledelsen og falt ned til 4.-plass sammenlagt etter tirsdagens to seilaser i Laser Radial. Samtidig seilte Hermann Tomasgaard seg opp til samme plassering i mennenes Laser-klasse.

Norske skytterpar røk ut

Norge fikk ikke med seg noen par videre fra kvalifiseringen i luftrifle blandet lag. Størst forventninger var det til kjærestene Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen etter at de hadde gjort det sterkt individuelt, men Larsen feilet tirsdag. Duoen stoppet på 626,8 poeng. Det samme gjorde Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg.

Superstjerne trakk seg

Turnyndlingen Simoen Biles ga USA en dårlig start på lagfinalen. Hun misset i landingen i sprangøvelsen, og etterpå kom beskjeden om at 24-åringen hadde trukket seg. Det ble først antydet at det skyldtes en skade, men senere sa Biles at hun droppet ut for å ivareta sin mentale helse. USA måtte se gullet gå til det russiske laget.

Bermuda med historisk gull

Flora Duffy tok Bermudas første gull i OL-historien da hun vant kvinnenes triatlon. Det var øystatens andre olympiske medalje noensinne. Norge stilte med Lotte Miller, men hun greide aldri å hevde seg og ble nummer 24.

Første surfegull delt ut

Italo Ferreira fra Brasil og Carissa Moore fra USA ble de første OL-mestere i surfing noensinne. De tok hver sin seier i tirsdagens framskutte finaler. Surfing var en av fire nye idretter i årets sommerleker.

Slutt for japansk tennisfavoritt

Naomi Osaka kom til kort i 3. runde av OL-tennisen da tsjekkiske Marketa Vondrousova vant i strake sett. Japaneren var en av vertsnasjonens største hjemmehåp og fikk æren av å tenne OL-ilden under åpningsseremonien fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer