OL-tallene som blir vanskelig å toppe: – Vi kom inn litt baklengs

Langrennssjef Espen Bjervig. Foto: Heiko Junge / NTB.
Langrennssjef Espen Bjervig. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OL-medaljene har kommet på rad og rekke for de norske langrennsløperne i tidligere mesterskap. I år ser det tøffere ut.

Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo har sikret seg hvert sitt gull etter de fire første langrennsøvelsene i Beijing-OL. Isolert sett er den statistikken fin, men hvis man ser på tallene for de siste mesterskapene, er det langt unna «vanlig kost».

Siden 2006 har medaljefangsten steget jevnt og trutt. I Torino ble det fire langrennsmedaljer (ingen gull) før det ble ni fire år senere. I Sotsji ble det elleve medaljer. For fire år siden samlet norske langrennsløpere inn hele 14 medaljer på tolv øvelser.

– Hvert OL lever sitt eget liv. Det er vanskelig å begynne å sammenligne. Det er mye stang inn og stang ut, føler jeg. Vi vet jo det alle her at alle som stiller til start gjør sitt beste. Noen ganger treffer Norge inn, andre ganger blir det ut. Men det er mange øvelser igjen fortsatt, sier Johaug til NTB.

– Ikke vårt fokus

Langrennssjef Espen Bjervig blir forelagt statistikken av NTB med spørsmål om Pyeongchang blir i hardeste laget å toppe:

– Fire skal vi klare, sier han og ler.

– Det er egentlig ikke vårt fokus. Vi tar konkurranse for konkurranse, så får vi summere opp til slutt.

Langrennsleiren har hatt en vanskelig oppladning til lekene med koronavirus i troppen. Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå kom mandag hjem til Norge etter over ti dager i isolasjon i Seiser Alm og får ikke med seg OL. På herresiden ble Simen Hegstad Krüger rammet av koronautbruddet på treningssamlingen i Italia.

– Baklengs

Avreisen måtte utsettes for de som unngikk smitte.

– Helt fram til fire-fem dager før OL var vi usikre på om det i det hele tatt kom en tropp. Vi kom inn litt baklengs, og det var en stor belastning for apparatet og utøvere, sier Bjervig.

– Om det blir fire, fem, seks eller ti medaljer … Vi får telle opp når vi er på flyet hjem. Vi får fokusere på hver konkurranse, sier Bjervig, som sier hele troppen er i angrepsposisjon før de neste øvelsene.

Det neste på programmet er torsdagens 10 kilometer klassisk enkeltstart for kvinner. Mennene skal i aksjon på 15 kilometer fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer