OL-exit og rødt kort for toppscorer Sagosen

Sander Sagosen (25) forlater Tokyo som foreløpig toppscorer i mennenes håndballturnering etter seksmålstap for Danmark i kvartfinalen.

Sander Sagosen etter at han fikk rødt kort i OL-kvartfinalen mot Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Sander Sagosen etter at han fikk rødt kort i OL-kvartfinalen mot Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De danske OL-tittelforsvarerne satte stopp for Norges medaljehåp i herrehåndball. Sander Sagosen måtte tåle både 25-31-tap og rødt kort.

Dermed må de norske håndballgutta vente videre på en mesterskapstittel.

Etter en jevn første omgang gikk Danmark opp til 16-13 kort inn i andreomgangen. Det ble så til 19-14, og tendensen i kampen svingte over på danske hender i løpet av få minutter etter pause.

Danmark gled gjennom Norges forsvar flere ganger, og rykket fra 13-12 til 19-14 hadde ikke det norske laget noe skikkelig svar på.

– Jeg er skuffet over prestasjonen og over at vi ikke greide å få opp tempoet. Danskene senket tempoet, og vi greide ikke å styre det, sa Bjarte Myrhol til Discovery etter det som ble hans siste kamp i karrieren.

– Når vi taper så klart er det ingen vits i å snakke det bedre enn det er. Danskene var for gode, men det irriterer meg at vi ikke løste det med tempoet.

Norges landslagssjef Christian Berge under OL-kvartfinalen i håndball mot Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Norges landslagssjef Christian Berge under OL-kvartfinalen i håndball mot Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer

Norge ga seg ikke, men Danmark hadde fått kampen inn på sporet de ønsket, og med Mikkel Hansen som dirigent holdt det helt hjem.

– Jeg er skuffet, selvfølgelig. Vi kom ikke opp på nivået vi ønsket. Vi prøvde å øke tempoet i 2. omgang, men de dro oss især i forsvar. Danmark spilte en god kamp, sa landslagssjef Christian Berge til Discovery.

Åpent

Førsteomgangen ble et keepermareritt for begge lag med totalt sju redninger etter 32 avslutninger på mål. Torbjørn Bergerud ble byttet ut etter ni baklengs på like mange skudd.

– Det var en kamp det var vanskelig å komme inn i. Vi slet bakover. De vant mange dueller og fikk gode muligheter. Det var vanskelig å spille seg varm, sa Bergerud til NTB.

Danmarks førstevalg Niklas Landin slapp inn elleve av 14 skudd før pause.

Norges målvakter slet med å stoppe danske skudd også i andreomgangen.

Christian O'Sullivan ble spilleklar selv om han mandag måtte ha et lite inngrep i en tommel. Han fikk fingeren ut av ledd i oppgjøret mot Frankrike.

Sagosen pådro seg to utvisninger før 16 minutter var spilt, og det gjorde at han levde farlig mot danskene.

Hans OL ble avsluttet med et rødt kort for tre utvisninger vel sju minutter før slutt.

Dominant

Danmark er tittelforsvarer i både VM (Egypt i januar) og OL (Brasil 2016). I 2019-VM slo danskene Norge i finalen i Herning.

Norge fikk gjennombruddet med fjerdeplass i EM i 2016 og har siden det vært aktuelle i toppen i de fleste mesterskapene.

Myrhol avsluttet en svært lang karriere med kampen mot Danmark. Det samme gjaldt for Magnus Jøndal (33). Begge gir seg med topphåndball og går over i andre jobber.

Danmark skal møte Spania i semifinalen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer