Oktoberfest går av stabelen i München

Etter to år med pandemi åpner den verdensberømte Oktoberfest-festivalen portene i München i Tyskland.

Mennesker løp inn på festivalområdet i det dørene ble åpnet for årets Oktoberfest i München i Tyskland. Foto: Michael Probst / AP / NTB.
Mennesker løp inn på festivalområdet i det dørene ble åpnet for årets Oktoberfest i München i Tyskland. Foto: Michael Probst / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Ølsalget åpner først klokken 12, men det er ingen tvil om at øltørsten er stor etter to år med avlyste arrangement.

Allerede klokken 5 lørdag morgen var det lang kø utenfor ølteltene i München med en rekke folk ikledd tradisjonelle lederhosen, skinnshorts for menn, og dirndl, tradisjonelle kjoler for kvinner.

Årets Oktoberfest er nemlig den første i München siden 2019 som følge av pandemien, og festen vil pågå i byen fram til 3. oktober.

Plass i ølteltene går etter prinsippet «førstemann til mølla», noe som betyr at de som kommer tidlig har aller størst sjanse til å få seg plass i noen av de mer populære teltene.

Oktoberfest er kjent lokalt som Wiesn, etter messeområdet i sentrum av München der det finner sted. Før pandemien var det årlig opptil seks millioner besøkende som deltok fra hele verden.

Det vil ikke være noen koronarestriksjoner under årets arrangement.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer