Økte renter fyller kassene i DNB

DNB fikk et resultat på 7,57 milliarder etter skatt i tredje kvartal. Det er en økning på 692 millioner kroner sammenlignet med tredje kvartal i fjor

DNB fikk et resultat på 7,57 milliarder i tredje kvartal. Foto: Lise Åserud / NTB
DNB fikk et resultat på 7,57 milliarder i tredje kvartal. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNB legger et sterkt tredje kvartal bak seg. Høy kundeaktivitet og omstillingstakt hos norske bedrifter løfter resultatet, skriver DNB i en børsmelding torsdag morgen.

– Jeg er imponert av at norsk næringsliv viser en robusthet og en imponerende evne til å tilpasse seg i turbulente tider. Norske bedrifter har høyt aktivitetsnivå, noe vi ser i hele vår bedriftsportefølje, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Før skatt ble resultatet 9,8 milliarder kroner, opp fra 8,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Egenkapitalavkastningen var på 12,7 prosent i kvartalet.

På forhånd ventet analytikerkorpset at DNB ville legge fram et resultat før skatt på 9,93 milliarder kroner, ifølge estimater TDN Direkt har hentet inn.

I forkant av torsdagens regnskap ventet meglerhusene at DNB i hele 2022 vil levere tidenes største overskudd før skatt på vel 39 milliarder kroner.

Overskuddet drives av høyere renteinntekter, økende rentemargin og lave tap, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi opplever at kundene våre er rustet til å håndtere den nye økonomiske hverdagen, men samtidig har vi stor forståelse for at noen kunder kan være bekymret for egen økonomi. Vi har rådgivere og eksperter over hele landet som er klare for å gi god rådgivning til dem som har behov for det framover, sier konsernsjef Braathen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer