Det er økt snøskredfare i enkelte deler av landet i helgen. Dette bildet er fra Finnmark, tatt i midten av april. Foto: Vinje og Haukeli Røde Kors / NTB scanpix
Det er økt snøskredfare i enkelte deler av landet i helgen. Dette bildet er fra Finnmark, tatt i midten av april. Foto: Vinje og Haukeli Røde Kors / NTB scanpix Vis mer

Økt snøskredfare i helgen i Nord-Norge

Det kommer store mengder snø i fjellet i Nordland og Tromsø i løpet av helgen. På søndag er det betydelig fare for snøskred flere steder.

Publisert

Ifølge varslingstjenesten Varsom.no er helgens skredproblemer i hovedsak knyttet til nysnø, fersk fokksnø og vind.

– Skredproblemene er sånn sett lettere for turfolk å identifisere enn om det hadde vært svake lag begravet i snødekket, sier vaktleder Ingrid Skrede ved Snøskredvarslingen.

Både i Nord-Troms, Lyngen, Sør-Troms, Indre Troms, Ofoten, Salten og Svartisen er snøskredfaren betydelig på søndag.

I Sør-Norge har nysnø over 1.000 meter over havet, samt vind, ført til at fokksnø og nysnø kan sørge for skredproblemer i helgen.

I Nord-Norge har snøskredfaren vært knyttet til vind og nysnø. Søndag ventes vinteren å være tilbake i fjellet i Nordland og Troms.

Varsom ber folk om å holde avstand i bratte heng, i tillegg til å unngå ferdsel ved terrengfeller.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.