Økt snøskredfare i helgen i Nord-Norge

Det kommer store mengder snø i fjellet i Nordland og Tromsø i løpet av helgen. På søndag er det betydelig fare for snøskred flere steder.

Det er økt snøskredfare i enkelte deler av landet i helgen. Dette bildet er fra Finnmark, tatt i midten av april. Foto: Vinje og Haukeli Røde Kors / NTB scanpix
Det er økt snøskredfare i enkelte deler av landet i helgen. Dette bildet er fra Finnmark, tatt i midten av april. Foto: Vinje og Haukeli Røde Kors / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge varslingstjenesten Varsom.no er helgens skredproblemer i hovedsak knyttet til nysnø, fersk fokksnø og vind.

– Skredproblemene er sånn sett lettere for turfolk å identifisere enn om det hadde vært svake lag begravet i snødekket, sier vaktleder Ingrid Skrede ved Snøskredvarslingen.

Både i Nord-Troms, Lyngen, Sør-Troms, Indre Troms, Ofoten, Salten og Svartisen er snøskredfaren betydelig på søndag.

I Sør-Norge har nysnø over 1.000 meter over havet, samt vind, ført til at fokksnø og nysnø kan sørge for skredproblemer i helgen.

I Nord-Norge har snøskredfaren vært knyttet til vind og nysnø. Søndag ventes vinteren å være tilbake i fjellet i Nordland og Troms.

Varsom ber folk om å holde avstand i bratte heng, i tillegg til å unngå ferdsel ved terrengfeller.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer