Økt skogbrannfare: Setter inn ekstra helikoptre

På grunn av den store skogbrannfaren forlenger DSB beredskapen til de ekstra skogbrannhelikoptrene i Viken og Agder.

Den høye skogbrannfaren gjør at DSB forlenger den ekstra beredskapen i Viken og Agder fram til torsdag denne uken. Kjeller har to ekstra helikoptre og Kjevik ett. Arkivfoto: Trond Reidar Teigen / NTB
Den høye skogbrannfaren gjør at DSB forlenger den ekstra beredskapen i Viken og Agder fram til torsdag denne uken. Kjeller har to ekstra helikoptre og Kjevik ett. Arkivfoto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

I Viken settes det inn to helikoptre som kommer til å ha base på Kjeller, og ett på Kjevik, melder Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på Twitter.

Helikoptrene kommer til å være i beredskap fram til 8. juni. De ble satt inn i ekstra beredskap 2. juni, men denne beredskapen blir nå forlenget fram til torsdag på grunn av værmeldingene.

Det er høynet farevarsel til oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige deler av Rogaland, og det er meldt en del vind.

Også i Rogaland har det stått et ekstra helikopter i beredskap fra 2. juni og fram til mandag.

Den faste beredskapsmaskinen står på Torp utenfor Sandefjord mellom 15. april og 15. august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer