Økt etterspørsel etter «Sataniske vers» i Norge

Bilde fra april 1989 da Rushdies bok «Sataniske vers» ble gitt ut på norsk og ble lagt ut for salg. Foto: Bjørn-Owe Holmberg NTB / NTB
Bilde fra april 1989 da Rushdies bok «Sataniske vers» ble gitt ut på norsk og ble lagt ut for salg. Foto: Bjørn-Owe Holmberg NTB / NTB Vis mer
Publisert

Også i Norge har etterspørselen etter Salman Rushdies bok «Sataniske vers» økt kraftig etter at forfatteren ble angrepet i forrige uke.

– Sataniske vers er den mest solgte boken på Norlis nettbutikk de siste to dagene. Det er også betydelig salg av den engelske utgaven, opplyser markedssjef Caroline Heitmann i bokhandlerkjeden Norli til NTB søndag kveld.

«Sataniske vers» har ikke vært tilgjengelig i Norge på en stund, men etter at forfatteren Salman Rushdie fredag ble utsatt for et knivangrep i New York, løftet etterspørselen seg markant, sier Heitmann.

Lørdag bekreftet Aschehoug forlag at de vil trykke opp et nytt opplag av boka fra 1988.

Rushdies bok ble av iranske ledere anklaget for å være blasfemisk, noe som utløste oppfordringer om å drepe ham. Ulike utgaver av boka inntok lørdag de tre øverste plassene på Amazons «Movers & Shakers»-liste. Denne listen viser hvilke bøker som har hatt den største salgsveksten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer