Økonomiprofessor: Budsjettet vil ikke påvirke renta

Regjeringens reviderte budsjett vil ikke påvirke verken renta eller inflasjonen, sier økonomiprofessor Ola Grytten. Han mener det burde vært strammet inn mer.

Ola Honningdal Grytten, professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges handelshøyskole (NHH) mener regjeringens budsjett kunne vært strammere. Foto: Marit Hommedal / NTB
Ola Honningdal Grytten, professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges handelshøyskole (NHH) mener regjeringens budsjett kunne vært strammere. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvis man håpet å få et budsjett der inflasjonen og rentepresset skulle bli mindre, så har man i liten grad fått det. Men man har heller ikke fått noe budsjett som hiver enda mer bensin på bålet.

Det sier økonomiprofessor Ola Grytten ved Norges Handelshøyskole til NTB kort tid etter at regjeringens presenterte sitt forslag til revidert budsjett.

– Det er ikke noen forskjell på verken rentesituasjonen eller inflasjonssituasjonen før og etter dette budsjettet. Ut fra forventningene, sånn som det har vært de siste månedene, så tror jeg ikke at dette budsjettet gir store utslag, sier han.

Han mener regjeringen burde ha strammet inn mer enn de har gjort – og peker blant annet på at norsk økonomi går så det suser, at vi har lav arbeidsledighet, stort inflasjonspress og press på renta.

– Man prøver å spare inn, men jeg mener innsparingene burde vært større, sier Grytten.

– Hvordan kunne regjeringen har strammet mer inn?

– Det er det som er problemet, at kostnadene allerede er lagt. Det er nok ikke så lett å stramme inn når det er lagt så mange føringer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer