Økokrim advarer mot kriminelle håndverkere

Økokrim advarer mot kriminelle håndverkere som har som formål å bedra kundene sine. I år har aktørene oppsøkt steder rundt om i Sør-Norge og i Trøndelag.

Kriminelle håndverkere som vil svindle folk, holder til i store deler av Sør-Norge og i Trøndelag. De oppsøker gjerne huseiere på våren, mens arbeidsoppdragene vanligvis gjennomføres fra mai til august, ifølge Økokrim. Foto: Berit Roald / NTB
Kriminelle håndverkere som vil svindle folk, holder til i store deler av Sør-Norge og i Trøndelag. De oppsøker gjerne huseiere på våren, mens arbeidsoppdragene vanligvis gjennomføres fra mai til august, ifølge Økokrim. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere har slike aktører stort sett holdt til på Sør- og Østlandet, men i år har det spredt seg til resten av Sør-Norge, samt Trøndelag, opplyser Økokrim i en pressemelding.

De kriminelle håndverkerne oppsøker private boliger eller svarer på annonser på nettsteder som finn.no, anbudstorget eller mittanbud. De tilbyr gjerne gratis befaring, påpeker mangler eller skader, og tilbyr utbedring til en lav pris. Ofte vil de ha forhåndsbetaling.

Etter at arbeidet har startet, «avdekkes» nye feil, og oppdragets omfang og pris øker. Ofte forlater de arbeidet uferdig, og huseierne sitter igjen med store kostnader både for å få ferdig prosjektet og rette feil som er gjort.

Særlig eldre er utsatt for svindelen.

– De påståtte håndverkerne lover arbeid fra godkjent firma og har gjerne gode referanser. De kan virke troverdige, men oppsøker derimot arbeid med formål om å bedra sine kunder. Mitt råd er derfor å sjekke firmaene nøye og være forsiktig med å takke ja til et tilbud dersom du blir oppsøkt, sier assisterende sjef Inge Svae-Grotli i Økokrim.

Også Skatteetaten har advart mot denne typen svindel. Man risikerer både å bli lurt og å bidra til arbeidslivskriminalitet, påpekte de i forrige uke.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer