Økende coronasmitte i flere europeiske land: - Vi er på randen av å miste kontrollen

Østerrike og Storbritannia er blant landene i Europa som registrerte en kraftig økning i antall koronasmittede søndag.

Folk testes for coronasmitte på en parkeringsplass ved grensa mellom Frankrike og Tyskland. Foto: Philipp von Ditfurth / dpa via AP / NTB scanpix
Folk testes for coronasmitte på en parkeringsplass ved grensa mellom Frankrike og Tyskland. Foto: Philipp von Ditfurth / dpa via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I Storbritannia ble det lørdag registrert over 3.000 nye tilfeller for andre dag på rad, ifølge Sunday Times. En tredel av de nye tilfellene var i eldrehjem der smitten har spredt seg med lynets hastighet.

– Jeg tror man må kunne si at vi er på randen av å miste kontrollen, sier Mark Walport til BBC. Han er den britiske regjeringens fremste vitenskapsrådgiver.

Som følge av en rekke lokale utbrudd blir nye strenge restriksjoner innført mandag, blant annet et forbud mot at flere enn seks personer kan komme sammen.

Oppover i Østerrike

I Østerrike sa statsminister Sebastian Kurz at landet nå står overfor den andre smittebølgen etter at nye tilfeller steg til over 1.000 per dag.

Kurz sa at nye restriksjoner vil måtte innføres, blant dem strengere kontroll av arrangementer og en utvidelse av påbudet om bruk av munnbind til å gjelde i alle butikker og offentlige bygg.

I Frankrike ble det lørdag registrert 10.000 nye tilfeller, et like høyt nivå som da det sto på som verst i april.

Selv om han innrømmet at situasjonen er klart forverret, ville statsminister Jean Castex likevel ikke varsle nye restriksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer