Odesas ordfører pågrepet

Ordfører Hennadyj Trukhanov i den ukrainske havnebyen Odesa er pågrepet i forbindelse med etterforskning av mistanker om korrupsjon og underslag.

Odesas ordfører er pågrepet. Foto: Ukrinform/Shutterstock
Odesas ordfører er pågrepet. Foto: Ukrinform/Shutterstock Vis mer
Publisert

Trukhanov ble valgt til ordfører i svartehavsbyen i 2014 og har siden 2017 vært gjenstand for gransking av anklager om korrupsjon, anklager han avviser.

Han er siktet for å ha underslått 92 millioner hryvnja, tilsvarende over 26,7 millioner kroner. I 2018 ble han frikjent, men da det i 2021 ble innledet etterforskning i forbindelse med kjøp av en administrativ bygning i Odesa, ble han siktet på nytt.

Odesa er en i hovedsak russisktalende by som russerne hadde store forhåpninger om å erobre raskt etter invasjonen i fjor, men som har forsvart seg godt.

Pågripelsen av Trukhanov er det siste utslaget av president Volodymyr Zelenskyjs kampanje for å slå ned på korrupsjon, selv midt under krigen. Flere høytstående tjenestemenn både i regjeringen og i distriktene er pågrepet eller avskjediget.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer