Odesa rammet av flere missilangrep

Den ukrainske byen Odesa ble rammet av sju missiler mandag kveld, ifølge det ukrainske forsvaret. Et kjøpesenter og et varemagasin ble rammet.

Bilde fra Odesa 9. mai. Foto: Reuters.
Bilde fra Odesa 9. mai. Foto: Reuters. Vis mer
Publisert

En person ble drept og fem ble såret, opplyser militæret.

– Mens de forsøkte å ramme strategiske mål, traff de foreldede missilene heller et «ekstremt farlig» kjøpesenter og et varemagasin for forbrukervarer, skriver militærtalskvinne Natalja Gumenjuk på Facebook.

Rundt klokka 22 lokal tid sa vitner i sentrum av byen at de hørte flere høye eksplosjoner, som rystet bygninger, skrev CNN. I sosiale medier var det bilder av minst én stor brann, og et vitne sa til kanalen at et stort kjøpesenter står i brann.

Ifølge BBC ble det hørt tre høye eksplosjoner fra sentrum. Den første av dem var angivelig kraftig nok til at vinduer begynte å riste, og det ulte i bilalarmer, skrev kringkasteren.

Odesa ble også angrepet tidligere på dagen mens EU-president Charles Michel var på uanmeldt besøk. Både han og statsminister Denys Sjmyhal måtte angivelig gå i dekning.

Mandag talte også Russlands president Vladimir Putin under feiringen av seiersdagen i Moskva.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer