Oddvar Bull Tuhus fikk Amandakomiteens ærespris

Amandakomiteens ærespris ble lørdag kveld tildelt filmskaper Oddvar Bull Tuhus (80), som står bak filmer som «Blücher» og «Hockeyfeber».

Filmskaper Oddvar Bull Tuhus på scenen etter å ha blitt tildelt Amandakomiteens Ærespris i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Filmskaper Oddvar Bull Tuhus på scenen etter å ha blitt tildelt Amandakomiteens Ærespris i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Tuhus' lange karriere som både regissør, produsent og manusforfatter startet med regidebuten «Rødblått paradis» i 1971.

Fire år senere ble dokudramaet hans «Streik!» utvalgt til filmfestivalen i Cannes. 80-åringen er også kjent for filmene «Fifty-Fifty» og «Hockeyfeber». I thrilleren «Blücher» fra 1988 spilte både Helge Jordan, Hege Schøyen og Geir Børresen.

Tuhus, som er gift med artist og tidligere kulturminister Åse Kleveland, var i en årrekke ansatt i NRK, hvor han blant annet var dramasjef på 1990-tallet. Han har i tillegg hatt en lang rekke yrkesfaglige verv, både i Norge og internasjonalt, og har ledet mye utredningsarbeid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer