OD-dagen – slik får du jobb

Det finnes mange muligheter til å få seg en jobb.

Foto: Master1305/Shutterstock/NTB scanpix.
Foto: Master1305/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

OD-dagen

  • Pengene går til prosjekter med ungdom, utdanning og utvikling i fokus. OD-dagen prøver å bevisstgjøre ungdom i Norge om at våre holdninger og handlinger former verden.
  • OD jobber for at ungdom i hele verden skal få påvirke avgjørelser som angår vår felles fremtid.

Kilde: OD.

(SOL.no): OD-dagen (Operasjon Dagsverk) er 31. oktober. Årets prosjekt skal gi ungdom som jobber i gruver i DR Kongo verktøyene til å skape seg en bedre framtid.

Ved å delta på OD er målet at elever ved norske skoler lære mer om globale spørsmål og frivillig velge å jobbe en dag til inntekt for et prosjekt som bidrar til en bedre verden.

Slik får du jobb

Det kan være en utfordring å skaffe seg arbeid for én dag, men det finnes flere muligheter.

  • Er det et yrke du synes er spennende, og har lyst til å prøve ut? Ring eller send en mail og spør om trenger litt ekstrahjelp denne dagen.
  • sidene til OD-dagen finner du flere ledige jobber. Her finner du alt fra raking av løv, til å jobbe som journalist, eller holde en intimkonsert i stua til noen. Se flere av stillingene her.
  • Last ned en jobb-app. Enn app som for eksempel JOBYY gir deg mange små jobber i ditt område. Her kan du hjelpe folk med alt mulig, som å flytte gjenstander, rengjøre, og passe hunder. Nettsida Luado har også mange småjobber.
  • Det går også an å henge opp en lapp på nærbutikken hvor du forklarer hva du kan tenke deg å hjelpe folk med, og for hvor mye.
  • Spør gjerne foreldre, eller bekjente om de trenger ekstra hjelp på jobben sin denne dagen.

Betal for dagsverket med Vipps, kort eller faktura

denne siden fyller arbeidsgiver inn informasjon om seg selv, samt elevens navn, skole og klasse.

Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer, som skrives på arbeidskortet ditt. Du tar deretter med arbeidskortet tilbake til skolen, og referansenummeret er beviset på at du har jobbet på OD-dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer