Obduksjon viser at svart mann ble skutt med 46 skudd av politiet

En foreløpig obduksjon viser at Jayland Walker ble drept i en haglskur av politiets kuler i Ohio. Han ble truffet av 46 skudd.

Demonstranter protesterer mot drapet på den svarte 25-åringen Jayland Walker i Akron i Ohio. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB
Demonstranter protesterer mot drapet på den svarte 25-åringen Jayland Walker i Akron i Ohio. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB Vis mer
Publisert

25 år gamle Walker, som er svart, ble drept etter en politijakt da han ikke ville stoppe i en trafikkontroll i Akron i den amerikanske delstaten Ohio 27. juni.

Politiet hevder at han skjøt mot dem fra bilen mens han flyktet. Han måtte til slutt stoppe og prøvde å stikke av til fots, men ble innhentet på en parkeringsplass, der åtte politimenn skjøt serier av skudd mot ham mens han lå på bakken.

Det ble etterpå funnet et våpen og et magasin i Walkers bil, men han var ubevæpnet da han løp bort til fots.

Politiet har erkjent at det ble funnet 60 skuddsår på kroppen hans.

Drapet utløste store demonstrasjoner som pågikk i flere dager på rad i Akron. Presidenten i borgerrettighetsorganisasjonen NAACP, Derrick Johnson, kalte skytingen for et regelrett mord.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer