En anonym kjøper har sikret seg baskettrøya med nr 23 fra Punahou High School. Foto: Heritage Auctions via AP / NTB scanpix
En anonym kjøper har sikret seg baskettrøya med nr 23 fra Punahou High School. Foto: Heritage Auctions via AP / NTB scanpix Vis mer

Obama-trøye solgt for over 1 million kroner

En basketballtrøye som antas å ha tilhørt Barack Obama på 1970-tallet, er solgt på auksjon i Dallas i Texas for 120.000 dollar.

Publisert

En anonym kjøper slo til med vinnerbudet, som tilsvarer drøyt 1 million kroner.

Den tidligere amerikanske presidenten var aktiv på basketlaget på Punahou High School i Hawaii. Trøya fra skoleåret 1978-79 ble tatt vare på av Peter Noble, som gikk tre trinn under Obama på skolen, ifølge Heritage Auctions, som sto for budrunden søndag. Ifølge Noble var trøya på vei i søpla da han tok hånd om den.

Tøystykket har nummeret 23 og ser ut til å være maken til den Obama i sin tid hadde på seg på bildet i årboka der han som 18-åring er i aksjon på basketbanen i Honolulu.

Punahou-trøya ble solgt på en større auksjon der flere historiske sportsgjenstander var lagt ut for salg.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.