Obama-trøye solgt for over 1 million kroner

En basketballtrøye som antas å ha tilhørt Barack Obama på 1970-tallet, er solgt på auksjon i Dallas i Texas for 120.000 dollar.

En anonym kjøper har sikret seg baskettrøya med nr 23 fra Punahou High School. Foto: Heritage Auctions via AP / NTB scanpix
En anonym kjøper har sikret seg baskettrøya med nr 23 fra Punahou High School. Foto: Heritage Auctions via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En anonym kjøper slo til med vinnerbudet, som tilsvarer drøyt 1 million kroner.

Den tidligere amerikanske presidenten var aktiv på basketlaget på Punahou High School i Hawaii. Trøya fra skoleåret 1978-79 ble tatt vare på av Peter Noble, som gikk tre trinn under Obama på skolen, ifølge Heritage Auctions, som sto for budrunden søndag. Ifølge Noble var trøya på vei i søpla da han tok hånd om den.

Tøystykket har nummeret 23 og ser ut til å være maken til den Obama i sin tid hadde på seg på bildet i årboka der han som 18-åring er i aksjon på basketbanen i Honolulu.

Punahou-trøya ble solgt på en større auksjon der flere historiske sportsgjenstander var lagt ut for salg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer