Obama og Sanders hardt ut mot Trump

Michelle Obama og Bernie Sanders gikk hardt ut mot Donald Trump på første dag av Demokratenes landsmøte, der de oppfordret velgerne til å stemme på Joe Biden.

Tidligere førstedame Michelle Obama avsluttet første dag av Demokratenes fire dager landsmøte mandag. Foto: Democratic National Convention via AP / NTB scanpix
Tidligere førstedame Michelle Obama avsluttet første dag av Demokratenes fire dager landsmøte mandag. Foto: Democratic National Convention via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Stem på Joe Biden som om livene våre var avhengig av det, sa tidligere førstedame Michelle Obama da hun avsluttet første dag av Demokratenes landsmøte med en følelsesladd tale tidlig tirsdag morgen norsk tid.

Hun sa at Trump har hatt mer enn nok tid på seg til å vise at han er i stand til å gjøre jobben som president, men at det er tydelig at han tok seg vann over hodet.

– Du tror kanskje ikke at ting kan bli verre, men stol på meg, det kan de, sa hun videre, og understreket viktigheten av at alle bruker stemmeretten i høstens presidentvalg.

Hjemmesittere i 2016 bidro til å hjelpe Trump med å vinne valget det året, selv om et flertall av velgerne ikke stemte på ham, påpekte hun.

– Vi har alle lidd av konsekvensene, sa Obama.

Biden, derimot, fikk ros for å være en «dypt anstendig mann» som «vet hva som skal til for å redde økonomien, slå tilbake pandemien og lede landet vårt».

– Autoritarisme

Før Obamas tale var det Vermont-senatoren Bernie Sanders som oppfordret velgerne til å bruke sin stemme på Biden. Sanders langet ut mot Trump og sa at «autoritarisme har slått rot i landet vårt» under Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer