Nyttårsværet: Her kan du kanskje få et glimt av fyrverkeriet

Slik blir været på nyttårsaften.Drømmen til de fleste av oss er at en mørk, skyfri himmel skal lyses opp av fyrverkeri i alle regnbuens farger. Men skal vi tro meteorologene vil ikke denne drømmen gå i oppfyllelse i år.

Det er duket for mye vind langs kysten, fra sør til nord, i tillegg er det meldt kaldt vær over hele landet.

Noen steder vil været avta litt i løpet av onsdagen, så det gjelder å krysse fingrene for et vindstille vindu når rakettene skal skytes opp natt til fredag.

SOL har samlet værvarsler for nyttårsaften:


 


 1. Nord-Norge


  Uværet som har herjet i Finnmark siden helgen vil gi seg i løpet av tirsdagen, men mot natten vil det blåse opp til en kortvarig storm. Heldigvis er det hele over til onsdag morgen, og varselet fra meteorologen hos YR.no er svært så enkelt:

  – Det blir typisk vintervær med vind fra nordvest: Snøbyger og kaldt i Nordland, Troms og Finnmark. Punktum!

  Været ser altså ikke så værst ut når det gjelder nyttårsaften, men meteorolog Justyna Wodziczko forteller avisen iTromsø at det anbefales å kle seg varmt. Vindstyrken kan komme opp i stiv kuling på utsatte steder.

  – Det vil være kraftige vindkast i hele Nord-Norge de nærmeste dagene. Onsdag vil vinden øke fra ettermiddagen, og i Nord-Troms kan det komme opp i sterk kuling på utsatte steder, kan hun fortelle hun avisa.


 2. Midt-Norge


  Det blir litt "begge deler" i midten av landet, men statsmeteorolog Arild Mentzoni forteller at også her blir det kaldere på nyttårsaften.

  Trøndelagskysten kan vente seg kuling første del av onsdagen, og i Trøndelag, Møre og Romsdal og nordlige deler av Vestlandet kan det fort komme en del sludd og snøbyger.

  Kvelden ligger an til å bli bedre, særlig sør for Stadt der det blir kaldt og fint, mens det Nord for Stad fortsatt kan være en del bygevær selv om om vinden minker.

  I følge vakthavende meteorolog, Anne Solberg Andersen, vil Trøndelag være en av de bedre stedene å oppholde seg på for å få med seg fyrverkeriet på nyttårskvelden.

  – Det vil stort sett bli oppholdsvær. Vinden vil øke sier, og fra tirsdag vil det kunne bli full storm i fjellene, sammen med lokale kraftige vindkast, sier hun til Trønder-Avisa.


 3. Vestlandet


  Det er utsikter for liten og full storm både i fjelltraktene og på vestlandskysten, det vil også komme litt nedbør, men ikke mye, forteller væranker i Storm Geo, Elin Tvedt.

  – Det vil blåse godt i hele landet, men et kraftig lavtrykk i vest presser på og vil gi spesielt sterk vind i fjelltraktene i Sør-Norge og på kysten av Vestlandet, sier hun til Storm.no.


  Det har tidligere denne uken vært ventet full storm i fjellet i Sør-Norge, spesielt i områder mot vest, skriver Yr.no. Det er Rogaland som får den første støyten, men i løpet av onsdagen vil også Hordaland og Sogn og Fjordane få full storm.


 4. Sør- og Østlandet


  Yr.no forteller at Østafjells kan se frem til det som ser ut til å bli en fin inngang til det nye året. Opphold og nordlig bris er det som er meldt, og i de nordlige fjellområdene kan det komme en del snøbyger. Fjellet lengre sør får lite nedbør og mye fint vær.

  - Det er en kaldfront som skal passere, og den kan gi en og annen snøfille. Men hovedinntrykket er at det blir opphold og pent vær i lavlandet, det vil si i Agder, Telemark og på Østlandet, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni.

  Sør- og Østlandet vil ikke får de store nedbørsmengdene, skriver Storm.no, og de er enige med Yr i at nedbøren vil komme som snø i fjellet. På østlandet er det fortsatt kaldt, så her vil snøen også trolig bli liggende.
Legg til sol_no på SnapChat