Nytt sykehus hever beredskapen til gult nivå

Hammerfest sykehus øker til gult beredskapsnivå som følge av positiv coronatest på tre inneliggende pasienter ved medisinsk avdeling.

Hammerfest sykehus hever beredskapen til gult nivå etter at tre pasienter på en avdeling har testet positivt på corona. Foto: Tor Even Mathisen / NTB
Hammerfest sykehus hever beredskapen til gult nivå etter at tre pasienter på en avdeling har testet positivt på corona. Foto: Tor Even Mathisen / NTB Vis mer
Publisert

– Smittekilde er foreløpig ukjent, og det pågår et stort smittesporingsarbeid, skriver helseforetaket Finnmarkssykehuset, som Hammerfest sykehus ligger under, på sine egne nettsider.

To av de smittede pasientene er nå utskrevet fra sykehuset.

Inneliggende pasienter og ansatte ved avdelingen testes for å kartlegge smittekilde. Samtidig er avdelingen midlertidig stengt for besøkende. På andre avdelinger må besøk avtales på forhånd.

Pasienter fra Vest-Finnmark, med unntak av Hammerfest og Måsøy, som har behov for øyeblikkelig hjelp og innleggelse på medisinsk avdeling, rutes til andre avdelinger eller til Kirkenes sykehus.

Finnmarkssykehuset understreker at det er trygt å komme på sykehuset, og at det ikke er mistanke om smitte inne på andre avdelinger på Hammerfest sykehus.

– Med unntak av noen få pasienter som får utsatt timen sin førstkommende mandag, går behandlingstilbudet for våre pasienter foreløpig som normalt. De pasientene det gjelder, er kontaktet og informert, skriver sykehuset.

(©NTB)

FISTBUMP-FAIL: Her blir Angela Merkel avvist idet hun prøver å hilse på dronningen av Danmark. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer