Vis mer

Nytt Oslo-byråd vil opprette eget dyrepoliti

Oslo (NTB): De rødgrønne byrådspartnerne i Oslo er blitt enige om å jobbe for en egen dyrekrimgruppe i hovedstaden.

(upublisert) Opprettet


Det er VG som erfarer at etableringen av et eget dyrepoliti i Oslo er blant punktene i den politiske plattformen som Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne (MDG) er enige om.


– Et eget dyrepoliti i Oslo var ett av hovedpunktene NOAH spilte inn til MDG til byrådsforhandlingene. Vi er veldig fornøyde hvis dette er blitt bestemt. Det er en stor seier at også hovedstaden får dyrepoliti, sier Siri Martinsen, leder i dyrevernsorganisasjonen NOAH.


Det er opp til Justisdepartementet om tiltaket blir gjennomført i praksis.


Det nye byrådet går også inn for å bidra til å etablere et nytt hjelpesenter for smådyr i Oslo, i samarbeid med Dyrebeskyttelsen og andre aktører.


De rødgrønne partiene vil ikke bekrefte eller avkrefte opplysningene før de legger fram hele plattformen mandag klokken 11.
Legg til sol_no på SnapChatVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.