Nytt nederlag i Høyesterett for Birgitte Tengs' fetter

Den sivile dommen i drapssaken mot fetteren til Birgitte Tengs blir stående. Høyesterett forkastet anken hans denne uka.

Her er stedet hvor Birgitte Tengs ble funnet drept 6. mai 1995. (NTB-foto: Aleksander Nordahl)forbrytelser / drap / minnesmerker
Her er stedet hvor Birgitte Tengs ble funnet drept 6. mai 1995. (NTB-foto: Aleksander Nordahl)forbrytelser / drap / minnesmerker Vis mer

Dermed må fetteren fortsatt leve med den sivilrettslige dommen, hvor han dømmes til å betale oppreisning til Birgitte Tengs' foreldre, selv om han ble frikjent for drapet i retten. Det er konsekvensene av Høyesteretts kjennelse denne uka.

– Høyesteretts ankeutvalg finner det enstemmig klart at anken ikke kan føre fram, heter det i kjennelsen.

Fetteren vil nå vurdere om saken kan bringes inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, opplyser forsvareren, advokat Arvid Sjødin, til NTB.

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept nær hjemmet sitt på Karmøy 6. mai 1995. To år senere ble Tengs' da 19 år gamle fetter dømt for drapet, men ble i den påfølgende ankerunden i 1998 frikjent i Agder lagmannsretten. Samtidig ble han dømt til å betale Tengs' foreldre 100.000 kroner i oppreisning. Kravet er senere ettergitt, men dommen står ved lag.

Det var Stavanger Aftenblad som først skrev om denne foreløpig siste begjæringen om opphevelse av dommen – 22 år etter frikjennelsen.

Kravet kom for sent

Fetteren gikk til retten med et krav om at den sivile saken måtte gjenåpnes og viste blant annet til at politiet nå utelukker ham om mistenkt i saken. Det finnes ikke noen bevis som tilsier at fetteren hadde noe med drapet på Birgitte Tengs å gjøre, og selve grunnlaget for den sivile dommen er dermed ikke-eksisterende, ifølge mannens forsvarere, advokatene Arvid Sjødin og Bent Endresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer